Останати новости

ИНФОРМАТИВЕН ШТАНД ЗА НЕДЕЛАТА НА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТТА

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес на штанд ги инфирмаа граѓаните за Неделата на борба...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОД ДЕЦАТА ЗА ДЕЦАТА“

Започна распределбата на хуманитарна помош од акцијата „Од децата за децата“, која Црвен крст на РСМ Општинска организација...>>


ОДБЕЛЕЖУВАМЕ „НЕДЕЛА НА МЛАДИ“ ОД 01-07 ОКТОМВРИ

Традиционално Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес од 01-07 октомври ја одбележува „Неделата на млади“....>>


ВО ВЕЛЕС ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СТАРИТЕ ЛИЦА

Под мотото „Старееме здраво – старееме подобро“ Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес го одбележа...>>


СО АВТОРСКА ПЕСНА „ТИ СИ ХЕРОЈ“ ПРОМОВИРАМЕ ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ

Со песната „Ти си херој“ Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес оваа година ја одбележува Неделата за...>>


види ги сите