Архиви за септември2020

СО АВТОРСКА ПЕСНА „ТИ СИ ХЕРОЈ“ ПРОМОВИРАМЕ ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ

Со песната „Ти си херој“ Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес оваа година ја одбележува Неделата за...>>


ПРВАТА ПОМОШ СПАСУВА ЖИВОТИ

Првата помош е важна и игра клучна улога во спасувањето на човечки животи, но неопходна е соодветна обука...>>


ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ДАВЕНИК ОД ЕЗЕРО МЛАДОСТ

По повод 12-ти септември Светскиот ден на првата помош членовите на Тимот за одговор при катастрофи на Црвен...>>


ЦРВЕН КРСТ ОДГОВОРЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА УЧЕСНИЦИТЕ НА СЕДМИОТ ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и годинава по седми пат одговорни за здравјето и...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ВЕЛЕС И ГОРНО ОРИЗАРИ

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес поделија над 80 пакети со хуманитарна помош, донација од...>>


< врати се назад