Архиви за февруари2021

АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВА НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Без поголеми проблеми се реализира акцијата за поддршка на семејства на лица со попречености. Обичените волонтери на Општинската...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА НАСЕЛЕНИЕ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес продолжуваат со активности за ублажување на кризата...>>


НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ СРЦЕВОСАДОВИТЕ ЗАБОЛУВАЊА 21 – 28 ФЕВРУАРИ

• Кардиовскуларните заболувања се причина број еден за смртноста во светот. Најголем број луѓе во светот умираат од...>>


ЧИЧКО ТОДОР СЕКОЈ МЕСЕЦ ДОНИРА ПО 1000 ДЕНАРИ ЗА ЦРВЕН КРСТ

Запознајте го чичко Тодор Митушевски. Со своите 74 години, се одликува со хуманост, истрајност и упорност. Доказ за...>>


РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАШТИТА И САМОШАТИТА ВО СЛУЧАЈ НА КАТАСТРОФИ

Во период од една недела, во Велес се реализираа три работилници за заштита и самозаштита во случај на...>>


< врати се назад