Архиви за јуни2021

СО ШИШЕ ВОДА И ФЛАЕР ВО БОРБА СО ТОПЛОТНИОТ БРАН

Продолжуваат активностите за справување со топлитниот бран. Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ИЗЛЕТ ВО ПРИРОДА СО ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

  Како дел од проектот „Социјализација на деца и млади со посебни потреби“ се одржа еднодневен излет во...>>


УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ЈУНСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Успешно е завршена уште една крводарителска акција со крводарителите од Велес. Ниту тропските температури не ги спречија да...>>


ОТВОРЕНИ ТЕЛЕФОНСКИ ЛИНИИ ЗА ПСИХОЛОШКА ПРВА ПОМОШ И ПСИХОСОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

Отворени телефонски линии за Прва психолошка и психо-социјална поддршка во Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес –...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ПЕТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош кај петчленото семејство Панови...>>


ОДРЖАНО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Со присувство на 12 од вкупно 19 членови Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес во...>>


ДОНАЦИЈА НА ДВА РЕСПИРАТОРИ ВО БОЛНИЦА ЈАСЕНОВО

Два неинвазивни респиратори од марката COVIDAIR S/T доби болницата за белодробни заболувања во Јасеново. Ги донираа волонтерите од...>>


< врати се назад