Активности – Организација и Развој

ЦРВЕН КРСТ ДЕЛ ОД ГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА НА ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес на 08-ми мај...>>


ДОДЕЛЕНИ ПРИЗНАНИЈА ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ СО ЈУБИЛЕЕН БРОЈ НА ДАРУВАЊА ЗА 2019 И 2020 ГОДИНА

Во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес еден ден порано одбележан 17-ти март...>>


ОДРЖАНО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ООЦК ВЕЛЕС

На седницата се потврдија програмата за работа за 2020 година, како и Финасовиот план за истата година. Членовите...>>


ЗАВРШЕНИ ОБУКИТЕ ЗА ПРОГРАМАТА ЦКА-ПХВ 2020

Вкупно 35 нови волонтери на вознаст помеѓу 13 и 17 години успешно ја завршија обуката во рамки на...>>


ЗАПОЧНАА ОБУКИТЕ ЗА ЦКА – ПХВ 2020 ГОДИНА

Во просториите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес денеска се одржа првата од предвидените три обуки...>>


ХУМАНИТАРНО ЗАБАВНА СРЕДБА НА КЛУБОВИ НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЦРВЕН КРСТ

Во организација на Клубот на пензионери на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес, помогнати од Клубот...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА 13 ЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес доделија хуманитарна помош за 13-члено семејство кое живее...>>


ПОСЕТА НА КРУШЕВО СО ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР

Согласно предвидените активности во рамки на проектот „Подобрување на социјализацијата на деца и млади со посебни потреби“ се...>>


ЗАПОЧНА СО РАБОТА УЧИЛИШНИОТ КЛУБ НА ЦРВЕН КРСТ ВО ВЕЛЕШКАТА ГИМНАЗИЈА

Со одржување на ориентерска сесија денеска и официјално започна да функционира Учулишниот клуб на Црвен крст во велешката...>>


ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ.

Со едукација за учениците од деветто одделение од Подрачното училиште „Васил Главинов“ во село Бузалково денеска одбележан Меѓународниот ...>>


ЕДУКАЦИЈА ЗА ДИЈАБЕТ СО КЛУБОТ НА ПЕНЗИОНЕРИ

Во просториите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес денеска се одржа едукативно предавање за дијабетис...>>


ПОДЕЛЕНИ ФЛАЕРИ ЗА ЗНАЧЕЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПРВА ПОМОШ

По повод 14-ти септември Светскиот ден на Првата помош, ден порано, еден тим од волонтери на Клубот на...>>


ЕДУКАТИВНО ИНФОРМАТИВЕН БАЗАР НА ЦРВЕН КРСТ

На платото пред Театар Џинот Вечерва се одржа Едукативно – информативен базар на Црвен крст на Република Македонија...>>


< врати се назад