Активности – Социјално-Хуманитарна Дејност

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

На платото пред Театар Џинот се одржа голема хуманитарна акција за помош на нашиот сограѓанин Ристе Гиовски, кој...>>


СО ШИШЕ ВОДА И ФЛАЕР ВО БОРБА СО ТОПЛОТНИОТ БРАН

Продолжуваат активностите за справување со топлитниот бран. Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ПЕТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош кај петчленото семејство Панови...>>


ЦРВЕН КРСТ НА ПУНКТ ЗА МОСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Започна процесот на масовна вакцинација против Ковид 19 за граѓаните на Велес. Отворен е пунктот во ССОУ „Коле...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ТРЧАЈ И ДОНИРАЈ“

Во градскиот парк во Велес се одржа хуманитарна акција „Трчај и донирај“. Истата заеднички ја реализираа Црвен крст...>>


ПАКЕТ СО ХРАНА ЗА НАЈНИСКАТА ЖЕНА ВО ДРЖАВАТА

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес не ја забораваат...>>


ВЕЛИГДЕНСКИ ШТАНД СО ПОДАРОЦИ И ДОНАЦИИ ОД ГРАЃАНИТЕ

Традиционално секоја година волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО ПАНОВИ ВО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Хуманитарна помош за пет членото семејство Панови кое има три мали дечиња во велешкото село Владиловци. Двајца волонери...>>


КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ЗА ДЕНОТ НА ЦРВЕН КРСТ И КРВОДАРИТЕЛСТВОТО 17-ти МАРТ

Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес го одбележа 17-ти март Ден на Црвен крст и Ден на...>>


АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВА НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Без поголеми проблеми се реализира акцијата за поддршка на семејства на лица со попречености. Обичените волонтери на Општинската...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА НАСЕЛЕНИЕ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес продолжуваат со активности за ублажување на кризата...>>


ЧИЧКО ТОДОР СЕКОЈ МЕСЕЦ ДОНИРА ПО 1000 ДЕНАРИ ЗА ЦРВЕН КРСТ

Запознајте го чичко Тодор Митушевски. Со своите 74 години, се одликува со хуманост, истрајност и упорност. Доказ за...>>


НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес денеска ги израдуваа најмладите жители на Велес....>>


< врати се назад